יחידה להוראה בשעה פרטנית בנושא מרכיבי המזון

תחום תוכן
ביולוגיה
נושא מרכזי
חומרים, מערכות ותהליכים ביצורים חיים
כיתה
ט
פעילות
שעה פרטנית
עבר אישור

תקציר

יחידת ההוראה מיועדת להרחיב ולהעמיק את הידע של התלמידים בנושא מרכיבי המזון..
היחידה משלבת פעילויות חווייתיות תוך שימוש במשחקים כאסטרטגית למידה יחד עם
הקניית מיומנויות למידה והקניית הידע הנדרש בנושא במסגרת תכנית הלימודים השנתית לכיתה ט’.

הפנייה ליחידות הוראה

כיתה: ט’
נושא מרכזי: מערכות ותהליכים ביצורים חיים
נושא משנה ב: תפקודים של מערכות/ תהליכים ביצורים חיים: הזנה

  • • חשיבות תהליך ההזנה
  • • חומרים בגופם של יצורים

נושא מרכזי: חומרים

נושא משנה ג: מבנה החומר

  • מרכיבי המזון

מיומנויות:

  • איתור מידע מטקסטים, מטבלאות, מתרשימים ומגרפים.
  • איתור מידע במאגרי מידע על פי קטגוריות.
  • ייצוג מידע באופן מילולי ובטבלאות.
  • מיון והשוואה של מידע.
  • הצגת טיעון והסקת מסקנה.

עודכן לאחרונה

23.05.2017

יוצר הפעילות

ציפי היימן, מרכז מורים ארצי מו"ט חט"ב