קבוצת תרכובות אורגניות שמורכבות מגליצרול וחומצות שומן ומהווה את אחד משלושת אבות המזון החיוניים לגוף.
כמו הפחמימות, גם השומנים בנויים מפחמן, חמצן ומימן אולם הם מסודרים באופן שונה. מולקולתהשומן מורכבת ממולקולת גליצרול אליה קשורות חומצות שומן שעשויות להיות שונות זו מזו. גליצרול, המכונה גם גליצרין, היא מולקולה קטנה שטעמה מתוק, המורכבת אף היא מפחמן, מימן וחמצן ומסיסה במים. חומצות השומן בנויות משלד של שרשרת אטומי פחמן אליו מחוברים אטומי מימן וחמצן אשר אינם מסיסים במים.
ישנם סוגים רבים של חומצות שומן וניתן לחלקן לחומצות שומן רוויות ובלתי רוויות. בחומצות השומן הרוויות יש קשר כימי יחיד שמחבר בין אטומי הפחמן שבשרשרת. חומצות שומן אלו הופכות למוצק בטמפרטורת החדר והן מרכיבות את עיקר השומן מן החי. בחומצות השומן הבלתי רוויות יש קשר כימי כפול בין אטומי הפחמן. חומצת שומן כזו מכונה בלתי רוויה מכיוון שלפחמן הקשור בקשר כפול נקשר רק אטום מימן אחד ולא שנים, כלומר הוא בלתי רווי במימן. חומצות שומן אלו מרכיבות את עיקר השמנים הנוזליים ממקור צמחי והן בריאות יותר מבחינה תזונתית.
יש מגוון רחב של שומנים ולהם תפקידים שונים בגוף, לדוגמא כמאגר אנרגיה, כבידוד, לשמירה על טמפרטורת הגוף ולהגנה על איברים פנימיים.
ישנן חומצות שומן שהגוף מסוגל לייצר בעצמו ויש חומצות שומן חיוניות, שחייבות להיות מסופקות לגוף דרך המזון, והן משתי קבוצות, אומגה 3 ואומגה 6.
לעיון וקריאה נוספת באינטרנט: