פיתוחים טכנולוגיים כסיוע להפחתת אובדן ובזבוז מזון

תחום תוכן
טכנולוגיה
נושא מרכזי
מערכות טכנולוגיות ותוצרים
כיתה
ז
עבר אישור

מטרת הפעילות

הדגמת קשרי הגומלין בין הטכנולוגיה לבין המדע, התנסות בתהליך התיכון כדרך לפתרון בעיות הקשורות במניעת בזבוז ואובדן מזון.

תקציר

מטרת יחידת הוראה זו הינה להדגים את תרומת ההתפתחות הטכנולוגית לצמצום תהליכים של אובדן ובזבוז מזון. היחידה כוללת הפקת מידע ממאמר מעובד, שמתאר תהליך פיתוח טכנולוגי שבוצע על ידי צוות מחקר ממכון וולקני בשיתוף פעולה עם חקלאים ונועד להאריך את חיי המדף של פירות וירקות. בהמשך, תלמידים מוזמנים להציע פיתוחים טכנולוגיים בעלי פוטנציאל לצמצום אובדן ובזבוז המזון בבתים.

הפנייה ליחידת הלימוד

 

כיתה: ז’
תחום תוכן: טכנולוגיה
נושא מרכזי: מערכות טכנולוגיות ומוצרים
נושא משנה: תהליך התיכון כדרך לפתרון בעיות בטכנולוגיה השפעת הטכנולוגיה על החברה והסביבה

מיומנויות:
מידענות: הפקת מידע מטקסטים ומטבלאות.
תיכון: הגדרה ואפיון של צרכים, דרישות מהמוצר ואילוצים. העלאת רעיונות לפתרונות טכנולוגיים לבעיה, בחירת הפתרון תכנון ובניית המוצר: חומרים, כלים.
חקר מדעי: ניסוח שאלת חקר, מאפייני הניסוי המדעי: גורמים משפיעים, גורמים מושפעים בקרה בידוד משתנים ושימוש בכלי מדידה, קריאת ממצאים מטקסט חזותי: טבלה, ניתוח ממצאי חקר.

עודכן לאחרונה

10.08.2017

יוצר הפעילות

ציפי היימן, מרכז מורים ארצי למו"ט חט"ב