חלב משמש לא רק לשתייה ולא רק כמזון לתינוקות, אלא גם בבישול, במזונות רבים – רטבים, מרקים, פודינגים, משקאות וכו’. גם הגבינה משמשת בבישול. הוא עשיר בחלבון, אבל הוא כולל רכיבי מזון נוספים כמו סוכר, שומנים, ויטמינים ומינרלים. סוכר החלב בנוי משני חד-סוכרים (גלקטוז + גלוקוז) הקשורים זה לזה בקשר כימי.
מבנה מולקולת לקטוז
פעילות זו עוסקת באכילת מוצרי חלב.
הפנייה לפעילות
מאכלי החלב עלולים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול. לעתים היא נגרמת כתגובה אלרגית לחלבון החלב ולעתים היא מתרחשת כתוצאה מאי סבילות ללקטוז. מה ההבדל בין השניים?
אלרגיה לחלב
כ- 2-3% מהאוכלסייה בישראל רגישים לחלבוני החלב ובתגובה לאכילתם מערכת החיסון שלהם מגיבה כנגד חלבונים.
הטיפול באנשים אלרגיים לחלב היא הימנעות מוחלטת מחלב ומוצריו, וכן ממזונות המכילים חלבוני חלב.
חסר באנזים לקטאז
כ-70% מהאוכלוסייה סובלים מחסר (חלקי או מלא) באנזים לקטאז אשר מפרק את סוכר החלב לקטוז לגלוקוז וגלקטוז. תופעה זו אינה מסוכנת אבל, חשיפה לכמויות גדולות של חלב גורמת לכאבי בטן/ גזים/ שלשולים.
מילות מפתח: ערכם התזונתי של מוצרי חלב, הזנה ואנרגיה בייצורים חיים, אורח חיים בריא, מזון, תזונה, בריאות, איכות חיים, דרכים לשימור בריאות, סביבה מתוקשבת, פעילות לתלמיד, שבועות, אלרגיה, רגישות, סבילות.
מה העניין במוצרי חלב
- תחום תוכן
- ביולוגיה
- נושא מרכזי
- מערכות ותהליכים ביצורים חיים
- כיתה
- ז, ח, ט
- פעילות
- פעילות לתלמיד, פעילות מתוקשבת
- מיומנויות
- מידענות, תקשוב
תקציר
חג שבועות מזמן לנו קיום דיון בנושא “מזון, תזונה ובריאות” בכלל ואכילת מוצרי חלב בפרט. פעילות זו עוסקת באכילת מוצרי חלב.