הרטבת אבקות

תחום תוכן
כימיה, פיזיקה
נושא מרכזי
חומרים
כיתה
ח
עבר אישור

תקציר

בדף אינטרנטי זה מוצג ניסוי של הרטבת אבקות שונות.
התבוננות בתהליך ההרטבה מלמדת על תכונות המים ועל התכונות של החומרים שבאים במגע עם מים. בדף זה מוסברים מונחים בסיסיים בכימיה: ממס, מומס ותמיסה. נראה ששמו של תהליך המסת הסוכר הוא למעשה פעפוע. נראה מהי התרכובת הכימית של מלח והמסתו במים, וגם כן יוסבר מדוע קמח לא מתמוסס אבל משתנה במגע עם מים.

הפנייה לניסוי

 

כיתה: ח’

תחום התוכן: מדעי החומר – כימיה, פיזיקה

נושא מרכזי: חומרים

נושא משנה ג: מבנה החומר

ציוני הדרך: תערובות

עודכן לאחרונה

01.06.2017

יוצר הפעילות

מוזיאון המדע ע"ש ברנרד בלומפילד