אובדן מזון בעולם

תחום תוכן
ביולוגיה
נושא מרכזי
מערכות אקולוגיות, מערכות ותהליכים ביצורים חיים
כיתה
ח, ט
עבר אישור

תקציר

ראציונל

  • מחקרים שנערכו בשנים האחרונות על ידי גופים בינלאומיים שונים הראו כי שליש מסך ייצור המזון בעולם, כ- 1.3 מיליארד טון הולך לאיבוד ואינו משמש למאכל אדם. [1]
  • שיעור אבדן המזון בפירות וירקות טריים בעולם מגיע לכדי 45-55%. הערך הכלכלי של אובדן המזון בעולם נאמד בכ-940 מיליארד דולר לשנה. [1]
  • במדינות בעלות הכנסה נמוכה, רוב אובדן המזון מתרחש בשלבים הראשונים של הליכי הייצור כלומר, בשלב הגידול בשדה, האחסון והעיבוד, בעוד שבמדינות מפותחות, מזון רב, מעל 100 ק”ג לנפש לשנה, מבוזבז בשלב הצריכה. [2]
  • מתוך הכרה בחשיבות מניעת אובדן מזון קבע האו”ם ב – 25 בספטמבר 2015 יעד להפחתת היקף אובדן המזון לנפש בשיעור של 50% עד לשנת 2030. [3]
  • ממשלות שונות אימצו מדיניות שנועדה להפחית את כמויות המזון ההולך לאיבוד, תוך הצבת יעדים להפחתה. [4]

 

קישורים:

  1. 2011, FAO, Global food losses and food waste – Extent, causes and prevention
  2. 2016, ויקיפדיה, אובדן מזון
  3. 2015, לקט ישראל & BDO , הדו”ח הלאומי 2015 אובדן מזון והצלת מזון בישראל
  4. 2015, מבקר המדינה, אבדן מזון – השלכות חברתיות, סביבתיות וכלכליות. דו”ח מבקר המדינה 2015

עודכן לאחרונה

10.08.2017