“לחמניות נושמות”

תחום תוכן
ביולוגיה
נושא מרכזי
מערכות ותהליכים ביצורים חיים, מערכות טכנולוגיות ותוצרים
כיתה
ט
פעילות
התנסות
עבר אישור

תקציר

מבוסס על מודולה שפותחה ע”י: אלבז רחל, דוד רויטל ושוקרון יעקב.
תסיסה היא מילת המפתח כשמדובר בירקות כבושים, הכנת יין, בצק תופח וגבינות. המודולה עוסקת בהכרת מיקרואורגניזמים- שמרים וחיידקים בהקשר של תהליכי התסיסה. התלמיד יחקור את המיקרואורגניזמים כיצורים חיים בהכנת לחם.

קהל היעד: כתה ט’- מדעים, כיתה י’- ביולוגיה.

מיומנויות: הדגמה של הכנת בצק, העלאת שאלות חקר, תכנון וביצוע ניסוי וקבלת החלטות במבחן טעימה של לחם שנאפה.

 

הפניה לפעילות

עודכן לאחרונה

26.11.2017

יוצר הפעילות

מרים סרוסי ואודליה מרי, PROFILES