שוקולד

תחום תוכן
כימיה
נושא מרכזי
חומרים
כיתה
ט
פעילות
התנסות
עבר אישור

תקציר

מבוסס על המודולה מריר, חלב או לבן – מה יותר טעים?
מודולה זו מאפשרת לתלמיד ללמוד על: תהליך הכנת השוקולד המרכיבים הקיימים בשוקולד, ההשלכות של שינויים במרכיבי השוקולד על איכות השוקולד וטעמו. מבחינת המושגים המדעיים, התלמידים יכירו את המושגים קולואיד , תערובות הומוגניות והטרוגניות, הידרופילי והידרופובי, שאלת חקר, משתנה תלוי ובלתי תלוי, תצפיות והליך קבלת החלטות.

קהל היעד: י’.

מיומנויות: קריאת טקסטים רלוונטיים-משימת אוריינות, פעילות חקר במעבדה עם דגש על שאלת החקר וקבלת החלטות.

 

הפניה לפעילות

מצגת תערובות קולואידיות

עודכן לאחרונה

27.11.2017

יוצר הפעילות

נורית דקלו, לבנת עמיאור, נינה לוי, PROFILES