בניסוי זה מוסיפים נוזל בטמפרטורה נמוכה (חלב קר) לנוזל בטמפרטורה גבוהה (מים רותחים): מייד לאחר הרתיחה, או בתום השהיה של הנוזל החם, במשך 5 דקות, בטמפרטורת החדר. בודקים מה הקשר בין זמן הוספת הנוזל בטמפרטורה הנמוכה לנוזל בטמפרטורה גבוהה לבין קצב התקררות התערובת.
פעילות העוסקת במאזן החום והמים ביצורים חיים. מדברת על האופנים לקליטת מים ודרכים לאיבוד מים ביצורים שונים, על שמירה על מאזן המים, הסעת החום בגוף ודרכים לאיבוד חום ועל הסכנות של עומס חום והתייבשות.